Advantic, czyli od skali laboratoryjnej do przemysłowej

  Kompleksowe podejście do potrzeb klientów i wyjście naprzeciw ich problemom doprowadziły do kolejnego etapu rozwoju naszej działalności. Ponieważ Liczba realizowanych przez nas przedsięwzięć zaczęła wzrastać i zmieniła się również ich skala, niezbędne było rozpoczęcie własnej produkcji. Mieliśmy przyjemność udzielić obszernego wywiadu dla Wrocławskiego Parku Technologicznego, na temat rozwoju naszej firmy, rozpoczęcia własnej produkcji oraz…

Szczegóły

Vitafoods 2020 tylko wirtualnie

Planowane na początek września targi Vitafoods w Genewie zostały odwołane ze względu na panującą pandemię COVID- 19. Organizatorzy podjęli taką decyzję mając na uwadze zdrowie i bezpieczeństwo uczestników oraz obowiązujące dotychczas ograniczenia rządowe. Jednocześnie podjęto decyzję, że w tym roku targi zostaną zorganizowane w formie wirtualnej. Vitafoods to coroczne największe spotkanie branży suplementów diety. Miejmy…

Szczegóły

PRACA: Dołącz do zespołu Advantic na stanowisko Asystenta ds. logistyki!

Advantic Sp. z o.o. – firma produkcyjno – handlowa z branży surowców spożywczych, poszukuje stażysty do pracy na stanowisku: Asystent ds. logistyki Miejsce pracy: Tarnów Zakres obowiązków: Kontakt z partnerami logistycznymi (korespondencja mailowa i telefoniczna), Organizacja transportu krajowego oraz międzynarodowego, Prowadzenie dokumentacji związanej z importem, logistyką i wysyłkami do klientów, np. dokumenty do odpraw celnych,…

Szczegóły

Niezwykłe 3 dni premier w Paryżu, czyli relacja z Targów Food Ingredients Europe 2019

Niezwykłe 3 dni premier w Paryżu, czyli relacja z Targów  Food Ingredients Europe and Natural Ingredients  Europe 2019. Od 1986 r. Food Ingredients Europe and Natural Ingredients  ( Fi Europe& Ni) to globalne miejsce spotkań najważniejszych firm z branży surowców spożywczych. W tym gronie nie mogło zabraknąć również nas. Targi Fi Europe& Ni 2019- największe…

Szczegóły

BADANIA I ROZWÓJ: Advantic członkiem klastra Nutribiomed we Wrocławiu.

W dniu 03.12.2018r we Wrocławiu Przewodniczący Rady Klastra oraz Przewodniczący Komitetu Sterującego Rady Klastra podjął decyzję o przyjęciu Advantic Sp. z o.o. do Klastra NUTRIBIOMED. NUTRIBIOMED Klaster to klaster żywnościowo-biotechnologiczno-biomedyczny, który powstał 13 listopada 2007 roku w oparciu o koncepcję prof. dr hab. inż. Tadeusza Trziszki z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Główną ideą klastra jest…

Szczegóły

ADVANTIC: Otwarcie biura w Warszawie

Na podstawie porozumienia o współpracy z dn. 25.09. 2018r. podpisanej przez członków zarządu Advantic Sp. z o.o. Michała Wójcika i Rafała Kuchnika oraz Zastępcę Dyrektora Centrum Nauk Biologiczno-Chemicznych Uniwersytetu Warszawskiego Konrada Zawackiego, otwarte zostało biuro spółki w Warszawie. Mieści się ono w budynku Centrum Nauk Biologiczno-Chemicznych i będzie miejscem spotkań biznesowych. Otwarcie biura jest związane…

Szczegóły

BADANIA I ROZWÓJ: Umowa z Centrum Nauk Biologiczno-Chemicznych Uniwersytetu Warszawskiego.

Z przyjemnością informujemy, iż w listopadzie bieżącego roku została zawarta umowa o powołaniu konsorcjum naukowo-przemysłowego pomiędzy Advantic Sp. z o.o. oraz Centrum Nauk Biologiczno-Chemicznych Uniwersytetu Warszawskiego. Umowa została podpisana przez Michała Wójcika i Rafała Kuchnika reprezentujących spółkę Advantic oraz Panią prof. dr hab. Ewę Bulską, reprezentującą Centrum Nauk Biologiczno-Chemicznych UW. W ramach umowy, podjęta zostanie…

Szczegóły

SMAKI I AROMATY: Czy jest możliwe zachowanie wyraźnego smaku potraw, podczas eliminowania z nich soli? Pewnym rozwiązaniem jest bogactwo substancji zawartych w drożdżach.

W niektórych regionach Stanów Zjednoczonych oraz Wielkiej Brytanii, takich jak Staffordshire, czy West Midlands bardzo popularnym dodatkiem do różnego rodzaju potraw, w szczególności kanapek jest smarowidło Marmite. Jest to przysmak bezpośrednio otrzymywany z drożdży i pozwala wzmacnia smak potraw, w których jest wykorzystywany. Dodatkowo jest to składnik, mający pochodzenie naturalne i bogate wartości odżywcze. Oprócz…

Szczegóły

BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI: Ustawa akrylamidowa – jak skutecznie walczyć z poziomem rakotwórczego akrylamidu w żywności.

Akrylamid – podstawowe informacje Akrylamid jest substancją, która powstaje podczas obróbki cieplnej produktów spożywczych, zawierających wielocukry np. skrobie. Proces wytwarzania akrylamidów wiąże się z niedoborem wody w czasie reakcji zachodzących w powstawaniu produktów spożywczych. Przykładem produktów narażonych na powstawanie akrylamidów podczas obróbki cieplnej są płatki śniadaniowe, przekąski oraz wszelkie smażone w wysokiej temperaturze potrawy. Należy…

Szczegóły